SC Twijzel onderuit tegen VV Kollum

Nadat het vlaggenschip van SC Kootstertille de volle buit had gepakt mochten SC Twijzel en VV Kollum aantreden op het veld in Kootstertille. SC Twijzel kende deze middag twee gezichten, een slecht- en een goed voetballende helft. Helaas kon de tweede helft, waarin SC Twijzel het betere van het spel had, de eerste helft niet doen vergeten waardoor er uiteindelijk met 3-4 werd verloren.

Het waren de gasten die sterk uit de startblokken kwamen. SC Twijzel kon geen grip krijgen op de tegenstander. Dit resulteerde na elf minuten spelen al in een tegentreffer. Met een lange bal werd Randy van Malsen weggestuurd. Randy kwam oog in oog met Jakob Sietse Bremer en schoot hard binnen in de verre hoek. Ook na de openingstreffer was het VV Kollum die het speeltuig gemakkelijk rond kon spelen. SC Twijzel oogde erg onrustig aan de bal had moeite om een medespeler te bereiken. Na een klein halfuur was het opnieuw Randy van Malsen die doel trof. Een foutieve pass van achteruit belandde in de voeten van Joop Pijnacker. Joop vond op zijn beurt Randy. Laatst genoemde stond wederom oog in oog en ronde gemakkelijk af. Meteen na de aftrap maakte SC Twijzel de aansluitingstreffer. Een aanval van de thuisploeg werd tot hoekschop verwerkt. Deze werd kort genomen door Patrick Huizenga naar Wiebe Aardema. Wiebe kon de bal voor het doel brengen waar Peter Poortman zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Met een harde kopstoot liet Peter doelman Auke Hoekstra kansloos. Enkele minuten later had Wietze van der Valle een 100% scoringskans, maar zijn vizier stond niet op scherp waardoor hij de bal langs de verkeerde kant van de paal kopte. SC Twijzel leek wakker te zijn geschut en kreeg opnieuw een enorme kans op de gelijkmaker in de 35e minuut. Met een mooie crosspass van Jan van der Meulen werd Peter Poortman bereikt. Peter kon de bal in één keer naar de vrijstaande Johannes van der Meulen koppen. Johannes van der Meulen had te veel twijfels waardoor zijn inzet een makkelijke prooi werd voor doelman Auke Hoekstra. Enkele minuten voor de thee werd er wel weer gescoord door VV Kollum. Nu was het Benjamin Zondervan die vrij stond en kon worden bediend. Benjamin schoot de bal uiteindelijk onberispelijk binnen.

In het tweede bedrijf deed SC Twijzel er een schepje bovenop. Vanaf de aftrap waren de rollen omgedraaid en waren het de mannen uit Twijzel die het initiatief overnamen. In de 52e minuut resulteerde dit in de gewenste aansluitingstreffer. Opnieuw werd een hoekschop kort genomen. Via een één tweetje met Hielke van der Meulen en Patrick Huizenga werd de bal voor doel geslingerd. Bij de tweede paal stond Johannes van der Meulen vrij en kon de bal terug koppen naar Rouke de Boer. Rouke profiteerde optimaal van zijn lengte en kopte het speeltuig in het doel. SC Twijzel ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier ook grote mogelijkheden voor. Eerst was het Wietze van der Valle die de bal van dichtbij in de handen van de doelman kopte. Daarna werd Johannes van der Meulen gelanceerd doormiddel van een prachtige steekpass van Peter Poortman. Johannes kon alleen richting Auke Hoekstra lopen. Laatst genoemde maakte zijn doel klein maar kon niet voorkomen dat Johannes hem omspeeld. Doordat Johannes iet wat te wijdt ging werd de hoek moeilijker om te scoren en belandde zijn inzet op de paal. Door het aanvallende spel van de thuisploeg loerde VV Kollum op de counter. Even leek VV Kollum te scoren in een uitbraak in de 65e minuut. Doordat een lange bal verkeerd werd in geschat door Rouke de Boer kopte hij de bal door zodat Joop Pijnacker vrije baan had richting de Jakob Sietse Bremer. Jakob werd omspeeld door Joop. Maar Jan van der Meulen stond zijn doelman bij en kon redding brengen op de doellijn. SC Twijzel had op dat moment het betere spel, maar kwamen niet tot grote kansen. Daarin tegen VV Kollum wel. Weer vond er een counter plaats. Dit keer werd de sluitpost van SC Twijzel bijgestaan door het aluminium en ketste een kopbal terug in het veld via de lat. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd speelde SC Twijzel ‘alles of niets’. Maar zowel Wiebe Aardema als Marc Boorsma trof geen doel. VV Kollum wel. Wederom Randy van Malsen tikte gemakkelijk binnen in een goed uitgespeelde counter. De wedstrijd leek beslist. Maar daar wilden de spelers van SC Twijzel niets van weten en bleven aanvallen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde Wiebe Aardema op aangeven van Peter Poortman. Er werd nog geprobeerd om er een puntje uit te slepen, maar daarin slaagden de mannen uit Twijzel niet.

In de tweede helft liet SC Twijzel zien dat wel degelijk de kwaliteiten in huis heeft voor de derde klasse. Helaas hebben de mannen te veel kansen nodig om tot scoren te komen en worden doelpunten te gemakkelijk weggegeven. Voor Dick en Arjan ligt de uitdaging bij het verdedigen. Wanneer er niet meer onnodig geïncasseerd word zullen de nodige punten zeker binnen gehaald worden. Volgende week speelt SC Twijzel in en tegen Anjum, aanvang 14.30 uur.