SC Twijzel met de nodige moeite langs Ropta Boys

De laatste 4 duels tussen beide ploegen bleven onbeslist. Ook deze middag ontdeden beide ploegen weinig van elkaar. Twee voetballende ploegen die fel van start gingen en de tegenstander geen ruimte gaven. Voor de neutrale kijker een mooi affiche om naar te kijken waarbij er van “box to box” werd gespeeld in een hoog tempo. Echter werden er geen grote kansen gecreëerd. Tot aan de laatste minuut van de eerste helft. Rene Paauw kon ongestoord aanleggen en deponeerde het leer snoeihard in de kruising, 1-0.

Na de onderbreking was SC Twijzel de kluts kwijt. Ropta Boys deed er een schepje boven op. De indraaiende corners zorgden voor het nodige gevaar wat leidde tot de verdiende gelijkmaker. Jakob Sietse Bremer tikte ongelukkig de bal over zijn eigen doellijn. Enkele minuten later kon Jakob opnieuw vissen na een onhoudbaar schot van Geert Linthof. Na deze tegenslagen rechtte de gastheren haar rug en dwong Ropta Boys terug op eigen helft. Menno Blom trok de stand weer gelijk door een vrijetrap perfect binnen te schieten. Hierna was het opnieuw SC Twijzel dat de gevaarlijkste ploeg was. 10 minuten voor tijd verbrak Peter Poortman de ‘traditie’ van het gelijk spelen en lobde het speeltuig subtiel over de uitkomende doelman heen.

Voor beide partijen een constante eerste helft en een wisselvallig tweede bedrijf. Een mooi sportief duel waar een gelijkspel niet had misstaan. Dit keer was het SC Twijzel die aan het langste eind trok.

Volgende week zaterdag wacht FC Birdaard de mannen uit Twijzel op, aanvang 14:30 uur.

[su_custom_gallery source=”media: 1589,1590,1591,1592,1593,1594″ limit=”6″ link=”lightbox” width=”330″ height=”330″ title=”never”]