SC Twijzel geeft voorsprong weg in de tweede helft.

In Anjum kan het spoken wordt er wel eens gezegd. Hier zijn de mannen uit Twijzel afgelopen zaterdag achter gekomen dat dit verhaal geen sprookje is maar een feit. Na een comfortabele 0-3 voorsprong werd er uit eindelijk met 5-4 verloren.

SC Twijzel kwam erg goed uit de start blokken en kwamen al na 7 minuten spelen op voorsprong. Een lage voorzet van Hielke van der Meulen werd aangenomen door Menno Blom. De bal stuitte een beetje omhoog waarna Menno op prachtige wijze de doelman kansloos liet. Twee minuten later was het opnieuw raak. Weer was het de aanvoerder van SC Twijzel, Menno Blom die het net bol liet staan. Een vrijetrap vanaf het middenveld werd genomen door Mack Wichaisuek. Menno kon de bal verlengen en opnieuw had de doelman geen kans de bal te pareren. Met een kwartier op de klok werd een kopbal van Johannes van der Meulen gekeerd met de hand door een veldspeler. Hierdoor mocht Menno aanleggen vanaf 11 meter. Ook hier had de doelman geen antwoord op en zo maakte Menno een zuivere hattrick. De gastheren kwamen niet tot nauwelijks aan voetballen toe. Menno kreeg nog een grote kans om zijn 4e doelpunt te maken, maar deze keer kopte hij langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg haar eerste wapenfeit. Een schot van afstand werd onschadelijk gemaakt door doelman Jakob Sietse Bremer. Verder dan dat kwam VV Anjum niet in het eerste bedrijf.

In de rust waarschuwde Dick Groen zijn mannen dat het kan spoken in Anjum. Een 0-3 achterstand ombuigen is voor Anjum niets nieuws. VV Anjum ging vol aan de bak en had niks te verliezen.

Waar Jakob Sietse Bremer in de begin fase nog redding brengen op een inzet van Stephan Overkempe van dichtbij was het in de 58e minuut wel raak voor de spits van de thuisploeg. Na de aansluitingstreffer werd er gescoord door Wiebe Aardema op aangeven van Johannes van der Meulen. Tot ieders verbazing werd dit doelpunt afgekeurd door de leidsman. Waar Johannes in eerste instantie op de doelman stuitte, kon hij de bal in het speelveld houden, maar liep zelf enkele centimeters over de achterlijn. Niets vermoedend bracht Johannes de bal bij Wiebe, die op zijn beurt af ronde. Doordat Johannes het veld had ‘verlaten’ zette hij zichzelf buitenspel, al dus het oordeel van de scheidsrechter. Niet veel later zorgde Jan Tijtsma er voor dat het verschil nog maar 1 doelpunt was. Van het SC Twijzel van de eerste helft was niks meer terug te vinden. De mannen uit Twijzel lieten zich volledig terug zakken en kwamen er nauwelijks aan te pas. Verzorgd voetbal werd er net gespeeld door VV Anjum. De bal werd maar naar voren gerost en op hoop van zegen dat het speeltuig een keer goed terecht kwam. Deze manier van spelen wierp zijn vruchten af. Want in de 64e minuut werd de stand gelijk getrokken door Anne Zijlstra. Stephan Overkempe werd niet aangepakt en kreeg alle tijd om zijn medespeler te zoeken. SC Twijzel leek een beetje terug te krabbelen na de gelijkmaker. Johannes van der Meulen bracht 10 minuten voor tijd zijn ploeg opnieuw op voorsprong na een prachtige individuele actie van Patrick Huizenga. Hiervan kon SC Twijzel niet lang genieten. Dick Groen bracht Hilbert Hiemstra in voor Wiebe Aardema. Nog voordat Wiebe het veld had verlaten en Hilbert zijn positie in kon nemen, werd een vrijetrap genomen door VV Anjum zonder daar toestemming voor gekregen te hebben van de scheidsrechter. Al schrijvend en half toekijkend van de leidsman trok opnieuw Jan Tijtsma de stand recht. Alsof de teleurstelling nog niet groot genoeg was werd er in de extra gegeven speeltijd een strafschop gegeven aan de gastheren. Hier wist Jan Tijtsma wel raad mee en tekende voor zijn derde en winnende treffer deze middag.

Een veel bewogen en besproken wedstrijd waarin SC Twijzel weer niet aan het langste eind weet te trekken. Dinsdag avond, 07-11-2017, treden de mannen in de bekerronde op tegen 1e klasser Be Quick Dokkum om 20.00 uur. Deze wedstrijd betekent de eerste officiële wedstrijd op het

vernieuwde veld voor het vlaggenschip van SC Twijzel. Aanstaande zaterdag, 11-11-2017, staat er een inhaal wedstrijd tegen VC Trynwalden op het programma, aanvang 14:30 uur.