Sc Twijzel bekert tegen Blauhus (5-0)

Als een 3e klasser tegen een 5e klasser bekert kijkt niemand raar op van een “logische” 5-0 overwinning. Maar ook aan deze wedstrijd aan de vooravond en in het schemergebied van de “lockdown light” zit een verhaal.

Het is namelijk wel even schrikken als aanvoerder Menno Blom al na 15 minuten een rode krijgt en Sc Twijzel het grootste deel van de wedstrijd met een man minder verder moet. Hoewel de blauwhemden van Twizel wel de bovenliggende partij zijn en blijven is het toch ook oppassen voor de omschakelmomenten voor de snelle voorwaartsen van Blauhus. Maar omdat beide partijen het vizier niet op scherp hebben staan, blijft het tot aan de rust 0-0. Dit maakt wel dat het publiek, wat volgens de nieuwe corona regels eigenlijk in de rust naar huis had moeten gaan, vertwijfeld elkaar aankijkt vanwege een plotseling onzeker vervolg van het bekeravontuur.

Na rust pakt Sc Twijzel het echter goed op. Hoewel het nog wel tot de 65e minuut duurt voor dat de score wordt geopend, wordt Blauhus goed vastgezet op eigen helft en komt er nauwelijks nog uit. Nadat pech een aantal keer een doelpunt in de weg staat komt het openingsdoelpunt enigzins gelukkig tot stand. Het is een afstandschot van Wytze Pilat wat onderweg van richting wordt veranderd wat de Blauhus keeper uiteindelijk te machtig is.

Maar dan gaat het ook snel. De voor rust met zichzelf en de bal worstelende spits Johannes van der Meulen krijgt gelukkig het goede gevoel plots weer te pakken. In een tijdsbestek van een paar minuten schopt hij er achteloos weer vier in. Dit maakt dat hij na afloop met een grote glimlach en met de door @lolkejan pilat gesponsorde wedstrijdbal van het veld kan stappen. En belangrijker nog dat hij en met hem heel Sc Twijzel met vertrouwen uit kan kijken naar volgende week wanneer de competitiewedstrijd tegen Anjum op het programma staat.

Na afloop wordt er samen met spelers, staf en publiek van Blauhus in de kantine gezellig en gepast voorlopig  afscheid genomen van spelen voor en met publiek. De vrijwilligers achter de bar hadden het weer keurig voor elkaar en er was gelukkig nog even sprake van een ouderwets cupsfeertje. De conclusie: Vriendschap is geen illusie en geen droom!

Grootse inzet en vriendschap voor de club bleek ook maar weer eens in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd. Toen er aan het begin van de week bleek dat er een lichtmast kapot was en niet op korte termijn te repareren werd er niet gedacht aan het aflassen of naar elders verplaatsen van de wedstrijd. Met man en macht en met behulp van enkele trouwe sponsors werd er gewerkt aan een alternatief. Veel dank gaat dan ook uit naar @dehaanwesterhoff, @kooistraav en @gemeenteAchtkarspelen. Jelle en Peter fansels ek tige tank!

Tegearre mei supporters, spielers, staf, alle frijwilligers en de sympathieke minsken fan Blauhus hawwe wy der yn it “skiemer fan de lockdown light” wer in geweldige dei fan makke. Sc Twizel, mear dan in klub!