S.C. Twijzel zet ongeslagen reeks voort

Afgelopen zaterdag werd er om 14:00 afgetrapt in Augustinusga voor de wedstrijd A.S.C. tegen S.C. Twijzel. Vorig seizoen won S.C. Twijzel gemakkelijk van de gastheren, maar dit bleek dit keer niet het geval.

S.C. Twijzel probeerde meteen druk uit te oefenen op de achterste linie van de thuisploeg en hoopte snel op voorsprong te komen. Dit leek te lukken nadat Johannes van der Meulen eerder bij de bal was dan de uitgekomen doelman en het speeltuig over de doelman in het net kopte. Dit doelpunt werd echter onterecht afgekeurd door de leidsman vanwege buitenspel. Deze domper werd snel vergeten en de heren uit Twijzel gingen door om als nog de openingstreffer te forceren. S.C. Twijzel was veel meer in balbezit dan de thuisploeg, welke op haar beurt loerde op een counter. Doordat de bal met een te langzaam tempo werd rondgespeeld kon A.S.C. gemakkelijk stand houden tot aan de 29e minuut. Menno Blom had een mooie opening op links naar Kees Jongsma. Kees gaf de bal aan Jan van der Meulen die zijn voorzet binnen gewerkt zag worden door een been van de thuisploeg. Zo had S.C. Twijzel een, op dat moment, terechte voorsprong te pakken. Het scheelde weinig of de gelijkmaker stond direct daarna op het scorebord, maar de bal verdween hoog over het doel van Tristen van Wieren. Enkele minuten later verdubbelde S.C. Twijzel de voorsprong. Opnieuw was er enige discussie over of het buitenspel was of niet, maar dit keer keurde de scheidsrechter het doelpunt wel goed van Johannes van der Meulen. Johannes veranderde een hard schot van Mack Wichaisuek van richting waardoor de sluitpost kansloos was.

Het tweede bedrijf was een totaal ander spelbeeld. Waar het de eerste helft A.S.C. was die op eigen helft terug gedrongen werd was het nu de beurt aan S.C. Twijzel. De thuisploeg gaf meer druk op de bal en dit leidde tot enkele kansjes op de aansluitingstreffer. Sporadisch kwam S.C. Twijzel eruit met een enkele counter welke meteen voor gevaar zorgde. In de 73e minuut werd een indraaiende corner van Marc Boorsma van de lijn gehaald door een verdediger die goed opgesteld stond bij de tweede paal. Het spel was aan beide zijden zeer slordig waardoor het voor de neutrale kijker geen aantrekkelijke wedstrijd was. Tien minuten voor tijd werd het als nog spannend. Tamme de Boer nam plaats achter de bal voor een gegeven vrijetrap op ongeveer 25 meter van het doel. Tamme schoot het leer hard in de verre hoek binnen en bracht de 1-2 op het scorebord. De thuisploeg zette nog enkele minuten aan maar kwam niet meer tot scoren.

Uiteindelijk kon er weer drie punten bijgeschreven worden door S.C. Twijzel uit een matige tot slechte wedstrijd. S.C Twijzel maakte het zichzelf moeilijk doordat het niet door voetbalde na de 0-2 voorsprong en het leek alsof men dacht dat de winst al binnen was na 45 minuten spelen. Zo zetten de heren de ongeslagen reeks voort en kunnen ze zich voorbereiden op de bekerwedstrijd tegen 2e klasser Be Quick Dokkum op sportpark ”De Moune” te Twijzel. Aanvang 14:30 uur. Na het laatste fluitsignaal zullen zanger Eppie Weidenaar en DJ Martin Faber voor een gezellige 3e helft zorgen.