Ook VV Eastermar wordt verslagen door SC Twijzel

Promovendus VV Eastermar kwam afgelopen zaterdag op bezoek op sportpark De Moune. Zij kwamen proberen om een einde aan de ongeslagen reeks van SC Twijzel te maken. Dit bleek een lastige opgave en uiteindelijk slaagden zij hier niet in. Na 90 minuten spelen stond een terechte uitslag van 3-1 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

Al meteen na het eerste fluitsignaal nam SC Twijzel het initiatief en kwam al na 4 minuten spelen op voorsprong. Menno zag Marc Boorsma vrij staan op de rechter flank. Via een mooie crosspass werd Marc aangespeeld. Marc omspeelde zijn directe tegenstander en schoot de bal met zijn linker binnen in de verre hoek. Zo opende Marc de score op z’n ‘Robbens’. De gasten probeerden doormiddel van de lange bal iets te forceren. Verder dan een kopbal, welke knap door Tristen van Wieren uit zijn doel gehouden werd, kwam VV Eastermar niet. SC Twijzel creëerde meerdere kansen om de voorsprong te verdubbelen. De grootste was in de 16e minuut voor Johannes van der Meulen. Hij kreeg de bal op een presenteer blaadje van Kees Jongsma. Kees omspeelde de verdediging op de linker flank en zag Johannes geheel vrij staan bij de tweede paal. Maar Johannes had zijn vizier niet op scherp en kopte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na een klein halfuur spelen viel de bal voor het rechter been van Rouke de Boer. Rouke schoot de bal snoeihard in de kruising en tekende voor de 2-0. Over de afstand tussen Rouke en het doel was enige twijfel, de afstanden die genoemd werden varieerden tussen de 30 en 60 meter. Maar volgens Mennelt Pilat’s bouwvakkersoog bevond Rouke zich op 33,5m vanaf het doel. Ook na het tweede doelpunt van de wedstrijd was er maar één ploeg die voetbalde en dat was de thuisploeg. Johannes van der Meulen kreeg een grote kans in de 45e minuut. Een voorzet van Hielke van der Meulen werd goed naar de grond ingekopt door Johannes. Maar helaas voor hem stuitte de bal via de grond tegen de onderkant van de lat en weer het speelveld in.

In het tweede bedrijf liet SC Twijzel de teugels wat vieren. Hierdoor kon VV Eastermar meer aanzetten om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Na 60 minuten gespeeld te hebben wisten de gasten tot scoren te komen. Dat het speeltuig met de hand mee werd genomen door Thomas van Holsteijn ontging aan de scheidsrechter, hierdoor mocht Thomas door lopen en schoot de bal achter Tristen van Wieren in het net. Dit had SC Twijzel volledig aan zich zelf te danken. Doordat men niet verder ging met waar het in de eerste helft mee opgehouden was, namelijk voetballen. Na de tegentreffer leken de heren dat te beseffen en namen ze het heft weer in handen. De gasten hoopten op een gelijkmaker, maar meer dan hopen zat er ook niet in. De kansen hierna voor de thuisploeg. Nadat Johannes van der Meulen een vrije schietkans voorlangs had geschoten, tekende hij in de 77e minuut voor de 3-1. Uit een scrimmage voor het doel van VV Eastermar kon Menno Blom de bal naar de opnieuw vrijgelaten Johannes van der Meulen koppen. Het vizier stond ditmaal wel op scherp. Met een geplaatst schot schoot Johannes de bal langs de sluitpost. In de slot fase van de wedstrijd ontdeed Mennelt Pilat, die een goede invalbeurt had, zich van zijn tegenstander. Zijn inzet belandde in het zijnet van het doel.

Al met een al een gemakkelijke middag voor SC Twijzel. De uitslag is uiteindelijk iets aan de magere kant gezien de grote kansen die niet werden benut. SC Twijzel staat stevig op een tweede plaats op 2 punten achterstand op de koploper. Aanstaande zaterdag staat de topper uit de klasse 4B op het programma. De nummer 1, SC Leovardia komt naar sportpark De Moune. Aanvang 14:30 uur.

[su_custom_gallery source=”media: 1298,1299,1300,1301,1302,1303,1304,1305,1306,1307,1308,1309,1310,1311,1312,1313,1314,1315,1316,1317,1318,1319,1320,1321,1322,1323,1324,1325,1326,1327,1328,1329,1330,1331,1332″ limit=”40″ link=”lightbox” width=”280″ height=”330″ title=”never”]