Beker avontuur nog niet afgelopen voor SC Twijzel

SC Twijzel is de groepsfase van het bekertoernooi ongeslagen door gekomen. Met als tegenstanders GSVV, SC Kootstertille, uitkomend in de 5e klasse en vers gebakken 4e klasser, Harkema-Opeinde werd SC Twijzel als favoriet gezien. De mannen uit Twijzel hebben deze rol waar kunnen maken. Na een 6-0 overwinning op GSVV en een 1-2 overwinning op Harkema-Opeinde stond SC Twijzel er rooskleurig op voorafgaand aan de wedstrijd tegen de buren en collega’s SC Kootstertille. Voor beide teams was het een ‘thuis’ wedstrijd. SC Kootstertille kon op eigen veld spelen, maar dat veld is in de maand oktober ook het thuis toneel voor SC Twijzel. Men is druk bezig met het aanleggen van het nieuwe veld in Twijzel. Dit wordt verwacht 1 november klaar te zijn.

Behalve de eer tussen de buren strijdt, stond de volgende ronde van het bekertoernooi ook nog op het spel. SC Kootstertille moest winnen terwijl een gelijk spel voor SC Twijzel in theorie al voldoende was. De eerste 5 minuten waren voor de thuisploeg. De gastheren begonnen fel en opende de score al na 3 minuten spelen via Aize Storm. SC Twijzel werd hierdoor wakker en pikten de draad meteen op. Al snel hadden de mannen uit Twijzel een achterstand omgebogen naar een voorsprong. Peter Poortman wist uit een kort genomen hoekschop het speeltuig over de doellijn te werken. Het was Mennelt Pilat, die na goed doorzetten van Patrick Huizenga, koelbloedig bleef en voor de 1-2 zorgde. Na dat SC Twijzel de voorsprong over had genomen was er maar één ploeg wat voetbalde en kans maakt op de overwinning. Nog voor rust zorgde Peter Poortman en Kees Jongsma ervoor dat er gerust werd met een comfortabele 1-4 voorsprong.

Het spelbeeld na rust was hetzelfde als in het eerste bedrijf. Er werd met name op de helft van de thuisploeg gespeeld. Voor SC Kootstertille was het alleen maar tegenhouden om ervoor te zorgen dat de uitslag niet tot een monster score uitliep. Enkel twee keer moest de defensie capituleren. Kees Jongsma was de laatste linie te snel af en tekende voor zijn tweede deze middag. Menno Blom zorgde met een hard genomen volley voor de eindstand op 1-6.

Met 9 punten uit drie wedstrijden gaan de heren met een lekker gevoel richting de start van de competitie. Er zal zaterdag 23-09-2017 om 15:30 uur afgetrapt worden tegen T’ Fean 58, zoals eerder genoemd, in Kootstertille.

Dinsdag 19-09-2017 speelt SC Twijzel nog een oefenwedstrijd tegen en bij ONT, aftrap 20:00 uur.