Be Quick Dokkum twee maatjes te groot voor SC Twijzel

Na een heerlijke lunch bij hoofdsponsor Café wegrestaurant Twijzel liepen de heren naar sportpark De Moune waar er een mooie uitdaging lag voor de mannen. In de voorronde van het bekertoernooi was er gewonnen van Zwaagwesteinde, VVT en Noordbergum. Wat betekende dat er een ronde verder werd gebekerd. Er werd geloot tegen, de twee klassen hoger geklasseerde, Be Quick Dokkum. SC Twijzel kon niet voor een stunt zorgen. Het werd namelijk 0 tegen 7.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren het de gasten die lieten zien dat het met een duidelijke missie was gekomen, en dat was winnen. Al snel in de wedstrijd stond dan ook de 0-1 op het scorebord door de mee naar voren gekomen verdediger Ynte Koopal. Het spelbeeld was éénzijdig. SC Twijzel had het duidelijk moeilijk met de hoogstaande backs, waardoor de voorhoede gedwongen werd tot meeverdedigen. Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg er nauwelijks uit kon komen. Halverwege het eerste bedrijf moest Rein van der Veen zich laten vervangen, nadat hij met zijn nek/ hoofd in aanraking was gekomen met een paal van de omheining. De SC Twijzel goalie Jakob Sietse Bremer bleek deze middag een sta in de weg voor Be Quick Dokkum. Voornamelijk in de 34e minuut liet Jakob Sietse van zich gelden. Uit 4 corners op rij, stond telkens de sluitpost in de weg. SC Twijzel kon lang stand houden tot aan de 41e minuut. Via een goed uitgespeelde counter was het Richard Kempenaar, voor velen een bekende van VVT, die de voorsprong verdubbelde. In de slotminuten van het eerste bedrijf kreeg Johannes van der Meulen een kansje, hij draaide weg van zijn directe tegenstander maar punterde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Even later was het Marc Boorsma die de goed spelende Ynte Koopal ontdeed van het speeltuig. Via een één twéétje met Hielke van der Meulen stond Marc oog in oog met doelman Eelke Kooistra, maar laatst genoemde bleef rustig en kwam als winnaar uit de strijd.

De tweede helft was eenzelfde spelbeeld als de eerste. De thuisploeg werd terug gedrongen op haar eigen helft. Al snel leek Wiebe Aardema, wonend in Twijzel, de 0-3 binnen te tikken. maar hij deed dit in buitenspel positie waardoor zijn feest (nog) niet doorging. Later in de wedstrijd bleek dat het toch lukte en zijn goal mee pikte tegen de club waar hij zijn gehele jeugd voor speelde. Dit bleek echter uitstel van executie. Niet veel later slaagde Richard Kempenaar er nogmaals in om het leer tegen de touwen te schieten. Be Quick Dokkum nam na dit doelpunt een beetje gas terug waardoor SC Twijzel een enkele keren een aanval op kon zetten. Tot echte grote kansen kwamen zij niet. Uiteindelijk slaagde Wiebe Aardema, Marcel van der Meulen en de ingevallen Folkert van Dongera, tweemaal, er in dat hun namen op het wedstrijdformulier konden worden geschreven. Hierdoor kwam de eindstand van 0-7 op het scorebord. Na afloop van de wedstrijd hebben zanger Eppie Weidenaar en DJ Martin Faber ervoor gezorgd dat de wonden werden geheeld.

Volgende week staat weer een mooi affiche op het programma. De, eindelijk, gepromoveerde Eastermar komt op bezoek in Twijzel. Aanvang 14:30 uur.