SC Twijzel wint op werklust van Friese Boys.

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd op het programma voor de winterstop. Friese Boys uit Kollumerzwaag was de enige ploeg die SC Twijzel nog niet had getroffen. Gezien dat de golden oldies Pieter Boersma en Auke Hoekstra enig zins Twijzeler bloed bezitten staat er tussen de wedstrijden van SC Twijzel en Friese Boys meer op het spel dan alleen maar 3 punten.

Direct na de aftrap lieten beide partijen zien dat het voor de winst ging. Waar de eerste kansjes voor de gasten waren was het SC Twijzel die haar eerste grote kans omzette in een doelpunt. Doordat er kort werd gedekt kon de bal op het middenveld worden veroverd door de thuisploeg. Mack Wichaisuek werd op de rechter flank in gespeeld. Mack had een voorzet op maat in huis waardoor Menno Blom de bal ongehinderd en snoeihard binnen kon koppen bij de eerste paal. Enkele minuten later was er bijna de gelijkmaker. Gelukkig voor SC Twijzel raakte de spits van Friese Boys de bal maar half waardoor de kans gemakkelijk onschadelijk kon worden gemaakt. Het was een open wedstrijd waarin het spel op en neer golfde en er kansen aan beide zijden waren. SC Twijzel stond welles waar op voorsprong, maar mocht in de handen knijpen dat de gelijkmaker uit bleef. Tristen van Wieren stond, zoals gewoonlijk, uitstekend te keepen en de spitsen van de gasten waren niet scherp genoeg. Halverwege het eerste bedrijf nam SC Twijzel het initiatief over. Marc Boorsma zag zijn indraaiende corner ter nauwer nood over het doel geslagen worden door de doelman. Hielke van der Meulen bracht een grote kans om zeep na een mooie steek pass van Mack Wichaisuek. Hielke schoot de bal oog in oog met de doelman in het zijnet. In de 30e minuut was het opnieuw Mack die een hoofdrol speelde in een mooie aanval van de gastheren. Rene Paauw zette de aanval op. Via een één tweetje met Mack kwam ook Rene alleen voor de doelman uit. De sluitpost kon uiteindelijk Rene weerhouden van het scoren. In de slotfase van de eerste helft waren er nog enkele kansjes voor de gasten, maar gescoord werd er niet meer voor de thee.

SC Twijzel kwam fel uit de kleedbox en was duidelijk van plan om de voorsprong snel te verdubbelen. Dit leek bijna te lukken nadat de bal in de 48e minuut op miraculeuze wijze uit het doel werd gehouden door Friese Boys en de bal uiteindelijk bij Kees Jongsma belandde. Kees zag een klein gaatje tussen de rood witte sokken voor het doel. Helaas stond daar de paal in de weg en belandde het speeltuig in de handen van de doelman. Meer geluk dan wijsheid voor de gasten. Ook in het tweede bedrijf waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Harde duels vonden plaats, maar deze bleven binnen de perken. Tristen van Wieren werd nog maal op de proef gesteld, maar hij stond zijn mannetje. In de na stoot kreeg Hielke van de Meulen een kans, maar hij schoot te gehaast waardoor de bal hoog over ging. Halverwege de tweede helft was het Rene Paauw die de bal op eigen helft onderschepte en begon aan een rush naar voren. Rene gaf de bal mee aan Mack Wichaisuek op de rechter flank. Mack kon op zijn beurt de bal terug geven aan Rene waardoor hij opnieuw alleen voor de doelman stond. Deze keer faalde Rene niet en schoof het speeltuig langs de keeper in het doel. Na het tweede doelpunt leken de gasten gebroken en konden geen grote kansen creëren. SC Twijzel daarin tegen wel. Auke Hoekstra moest meerdere keren in actie komen. Op inzetten van Johannes van der Meulen en Kees Jongsma wist Auke een antwoord. Wanneer Auke geen antwoord had werd het bijgestaan door het aluminium. Uit een afvallende bal uit een hoekschop was het Patrick Huizenga die zijn inzet via de lat over zag gaan. In de laatste minuten van de wedstrijd werd Kees Jongsma in scoring positie gebracht door Menno Blom. Opnieuw lag Auke Hoekstra in de weg. Uit de corner die ontstond belandde de bal bij Hielke van der Meulen. Hielke had niet zijn gelukkigste middag. Opnieuw wist hij niet te scoren en zag ook zijn inzet uit één spatten op het aluminium.

Doordat SC Twijzel een half uur eerder was gestart dan koploper SC Leovardia bleef het even spannend gezien dat de tussen stand gelijk was met V en V ’68. Maar de koploper faalde niet en wist uiteindelijk met 3-1 te winnen. Hierdoor word de eerste periode voor promotie aan SC Leovardia toegekend. SC Twijzel gaat de winterstop in met een comfortabele tweede plaats, waarin het 7 punten voorsprong heeft op nummer 3, SC Franeker en maar 1 punt van de SC Leovardia is verwijdert.

[su_custom_gallery source=”media: 1384,1385,1386,1387,1388,1389,1390,1391,1392″ limit=”9″ link=”lightbox” width=”280″ height=”330″ title=”never”]