SC Twijzel verliest de topper van SC Leovardia

Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma in de klasse 4B. Nummer één SC Leovardia uit de hoofdstad van Friesland kwam op bezoek op sportpark De Moune. Aangezien er enkele spelers en de trainer van SC Twijzel afkomstig zijn en of een hechte band hebben met deze stad, stond er meer op het spel dan alleen de koppositie. Gelukkig waren er dus een aantal tolken aanwezig in Twijzel die de tekst van de wedstrijdposter konden vertalen in het Luwarders. Gezien dat enkele spelers van SC Leovardia niet op de hoogte waren dat Twijzel ook op de landkaart stond, werd het één en ander uitgelegd over ‘Twizel City’ via een tijdelijke plaatselijke krant; de Twijzel Daily.

Meteen na het eerste fluitsignaal probeerden beide elftallen elkaar geen ruimte te geven om in hun spel te komen. De eerste kansjes waren er voor de gasten, maar het eerste doelpunt viel voor de thuisploeg. Na een klein kwartier te hebben gespeeld gaf Marc Boorsma een lage voorzet vanaf de rechter flank op Menno Blom. Menno kwam inlopen bij de eerste paal, maar miste het speeltuig waardoor de bal bij de tweede paal werd binnen getikt door de nummer 4 van SC Leovardia, Mike Procee. Na de openingstreffer was het SC Twijzel die door drukte. De tweede treffer was bijna een feit nadat de sluitpost van de SC Leovardia de bal niet klem vast kon pakken op een hard ingeschoten vrijetrap van Menno Blom. In de rebound was het Marc Boorsma die er als de kippen bij was. Helaas schoot Marc de bal van dichtbij hoog over. In de resterende minuten van het eerste bedrijf waren beide ploegen aan elkaar gewaagt. Met een spelbeeld dat heen en weer ging en kansen aan beide zijden, was het een mooie wedstrijd voor het in vele getale gekomen publiek. De grootste kans was er voor mannen uit Leeuwarden. Een 1 tegen 1 situatie tussen spits Vic Rozendaal en keeper Tristen van Wieren werd in eerste instantie gewonnen door laats genoemde. In de tweede instantie werd Tristen bij gestaan door Jan van der Meulen die de gelijkmaker voorkwam. Zo hield SC Twijzel stand en gingen aan de thee met een 1-0 voorsprong.

Het tweede bedrijf ging verder met waar het de eerste mee opgehouden was. Een golvend spelbeeld en kansjes voor beide ploegen. Bij SC Twijzel ontbrak het aan nauwkeurigheid in de eindpass waardoor er net niet of half kon worden afgerond. In de 53e minuut ontsnapte Vic Rozendaal aan de aandacht van de verdediging en stond opnieuw oog in oog met doelman Tristen van Wieren. Tristen maakte zijn doel klein door uit te komen en wist uiteindelijk, driemaal op een rij, antwoord op de inzet van de topscoorder van klasse 4B. Enkele minuten later was het wel raak. Via een snelle aanval over rechts werd de bal klaar gelegd voor Vic. Deze keer liet hij Tristen kansloos en schoot de bal beheerst in de korte hoek. Op dat moment was het een terechte gelijkmaker. Langzaam maar zeker nam de koploper de wedstrijd in handen. SC Twijzel kon goed weerstand bieden aan SC Leovardia, maar mistte de ervaring die de gasten hadden van enkele spelers die op hoger niveau hebben geacteerd. In de 78e minuut liet de uitstekend keepende Tristen van Wieren weer van zich gelden door opnieuw Vic Rozandaal van het scoren te houden uit een één tegen één situatie. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de 79e minuut van de wedstrijd. een toegekende vrijetrap aan SC Leovardia op de zijlijn werd voor het doel gebracht en in gekopt door Remi Veldman. SC Twijzel probeerde in de slotfase er nog een puntje aan over te houden, maar dit mocht niet meer baten. Kees Jongsma verraste nog wel bijna de doelman in blessure tijd met een indraaiende corner. Maar de doelman kon de bal met de nodige moeite uit zijn doel houden.

Uiteindelijk een zure nederlaag voor de mannen uit Twijzel. Door het verlies heeft SC Leovardia haar voorsprong kunnen vergroten naar 5 punten. Aankomende zaterdag staat er opnieuw een topper voor SC Twijzel te wachten. De nummer 3, Ropta Boys, die op 4 punten achterstand staat is de tegenstander. Aanvang 15:00 uur te Oosternijkerk.[su_custom_gallery source=”media: 1345,1346,1347,1348,1349,1350,1351,1352,1353,1354,1355,1356,1357,1358″ limit=”14″ link=”lightbox” width=”280″ height=”330″ title=”never”]