Een Leeuwarder Zwaluw maakt geen zomer

Op deze koude winterdag mochten de Goddelijke Wezelingen proberen om de winning streak van de laatste weken vast te houden. De tegenstander van vandaag, Leeuwarder Zwaluwen 7, is een niet te onderschatten tegenstander met vele “oude rotten” die hun sporen in het Leeuwarder amateur voetbal meer dan hebben verdiend. En het gezegde ” één zwaluw maakt nog geen zomer”  werkte ook niet mee want het was “bonke kâld”. Het was zelfs zo koud dat zelfs de immer opgewonden Banga Jasper de warmte van een kachel opzocht in plaats van een Tsjechische schone.

Met de gure wind dwarrelend over het veld had Johan vd Zwaag de eerste 15 minuten geen last van de kou. Het collectieve Zwaluwen gemeenschap had voor ogen om met de welbekende Blitztacktiek de Goddelijke Wezelingen te overrompelen en zette Johan flink aan het werk. Maar met een paar goede redding en met de hulp van zijn verdediging bestaand uit Auke vd Wal, Il capitano Wiebe de Vries, Jelmer de Boer en met de recent gekregen Goddelijke titel Feye Postma. Zwaluwen 7 wist goed tegenstand te bieden en was de eerste minuten ook de betere. Maar onder leiding van het centrale middenveld duo Arjan Douma en Chris-Jan Borgers werden medemiddenvelders Johannes Marinus en Dirk de Haan aan het werk gezet om Reinder Henstra en Eibert de Haan in scoringspositie te krijgen. En na de korte dadendrang van de Zwaluwen kregen de Goddelijke Wezelingen langzaam maar zeker het overwicht in de wedstrijd maar toch werden de Wezelingen door de Zwaluwen op achterstand gezet. De tegenstander liet zien positioneel aardig uit de voeten te kunnen komen en de 0-1 te noteren.
Gelukkig heeft Sir Alex de beschikking over een groot transferbudget en is er voor de transferperiode een grote deal gesloten. Het schijnt dat zelfs Pogba geschrokken is van de genoemde bedragen, maar aanwinst Feye Postma liet zien elke euro meer dan waard te zijn door een aangemeten hoekschop sierlijk binnen te koppen en de gelijkmaker op het scorebord te zetten.
Nog voor rust wist Reinder Henstra zijn groeiende vorm te bekronen met een doelpunt wat resulteerde in een verdiende voorsprong. Deze voorsprong werd ook niet meer uit handen gegeven en in de tweede helft alleen maar verder uitgebouwd. De ingevallen Tjibbe Brinkman liet zien dat zijn spits kwaliteiten ook groeiende zijn en daar waar Jelmer vorige week het net wist te vinden, zette hij nu het 4e doelpunt voor de Goddelijke Wezelingen op papier.

Met deze overwinning en gunstige uitslagen bij de tegenstanders staan de Goddelijke Wezelingen virtueel op de eerste plaats. Want de eerste vier ploegen hebben allemaal 15 punten. Het verschil in aantal gespeelde wedstrijden zorgt er uiteindelijk voor dat it Twadde op de vierde stek gepositioneerd staat. Maar deze ene Leeuwarder Zwaluw maakt nog geen zomer want in mei 2017 worden de prijzen pas verdeeld en wellicht staan de Wezelingen dan boven om de zomer als kampioenen te vieren.